Opastukset

Tervetuloa kierrokselle Hämeen linnaan! Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin.

Yleisöopastukset linnassa


Talviaikana 1.9.-30.4.
yleisöopastukset arkisin suomeksi klo 10, 11, 13, 14 ja 15. Viikonloppuisin ja arkipyhinä suomeksi klo 11, 12, 14 ja 15.

Yleisöopastukset linnassa kestävät noin 45 min ja alkavat Hämeen linnan museokaupasta. Ei ennakkovarausta. Ei tarkoitettu ryhmille. Yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan 12 / 8 / 6 €.

Opastetut kierrokset muilla kielillä (englanti, ruotsi, saksa) varauksesta, hinta 75 €/opas+pääsyliput 12 / 8 / 6 €. Opastuksia sopimuksesta myös aukioloajan ulkopuolella.

Kesäaikana 1.6.-31.8. yleisöopastuksia järjestetään Hämeen linnassa päivittäin seuraavasti:

- Suomeksi klo 10, 11, 13, 14, 15 ja 16.
- Englanniksi klo 14.

Ryhmäkoko opastuksilla on enintään 20 henkilöä / ryhmä.

Opastetut kierrokset muilla kielillä (englanti, ruotsi, saksa) varauksesta, hinta 75 €/opas+pääsyliput 12 / 8 / 6 €. Opastuksia sopimuksesta myös aukioloajan ulkopuolella.


Suomen kansallismuseo/Hämeen linna pidättää oikeuden muutoksiin.


Tilattavat opastukset ryhmille

Ryhmät voivat varata oman opastetun linnakierroksen. Opastettu kierros kestää noin 45 min. Opastetun linnakierroksen hinta on 75 €/opas + pääsyliput 12 € / 8 € / 6 €.
Koululaisryhmille tasatunnein järjestettävän suomenkielisen opastetun linnakierroksen hinta on 4 €/hlö.
Ryhmäkoko korkeintaan 50 henkilöä, oppilaitoksilla ja kouluilla korkeintaan 30 oppilasta ja päiväkodeilla 20 lasta. Yli 50 hengen ryhmille tulee varata kaksi opastusta.

Hämeen linnan pimeät kierrokset

Pimeällä kierroksella tutustutaan keskiaikaiseen linnaan taskulampun valaistuksessa. Linnan lisäksi myös tarinat ovat synkkiä. Kynttilöin valaistu linna ja oppaan kertomat jutut takaavat ikimuistoisen illan Hämeen sydämessä.

Pimeitä kierroksia järjestetään tilauksesta talvi-iltaisin maanantaista lauantaihin. Kierrokselle mahtuu korkeintaan 20 henkilöä, hinta 300 €.

Yhteydenotot ja varaukset (arkisin): yleisötyökoordinaattori Mari Vadén, puh. 0295 33 6360 tai mari.vaden@kansallismuseo.fi


Hämeen linnan kolot ja kolkat

Oletko miettinyt mitä löytyy linnojen suljetuista käytävistä? Miltä näyttää hypokaustiuunin alapuolella tai porttitornin pohjalla? ”Linnan kolot ja kolkat” on kierros, joka johdattaa vieraat linnan suljettuihin osiin. Kierros aloitetaan linnan pihalta, mistä kuljetaan suljettuja reittejä pitkin aina pohjoisen tornin huipulle asti. Kierroksen aikana käytetään linnan ulko-ovea, joka aukeaa yleisölle ainoastaan näillä kierroksilla. Nämä paikat ovat tuttuja ainoastaan linnan henkilökunnalle. Kolot ja kolkat -kierros ei sovellu ihmisille, joilla on ahtaanpaikankammo. Lisäksi kierros vaatii hyvää liikuntakykyä ja mukavia kävelykenkiä.

Linnan kolot ja kolkat -kierroksia järjestetään tilauksesta talvi-iltaisin maanantaista lauantaihin. Kierrokselle mahtuu korkeintaan 20 henkilöä, hinta 300 €.

Yhteydenotot ja varaukset (arkisin): yleisötyökoordinaattori Mari Vadén, puh. 0295 33 6360 tai mari.vaden@kansallismuseo.fi


Elämyksellinen työpaja

Kirjurin työpaja on elämyksellinen kokonaisuus, joka sopii sekä lapsille että aikuisille. Työpaja aloitetaan tutustumisella keskiaikaisten kirjurien maailmaan Hämeen linnan kirjurin kamarissa.

Kamarissa perehdytään kirjurin työtehtäviin ja työkaluihin, kokeillaan styluksella kirjoittamista ja opitaan, miten keskiaikainen kirja sidottiin.

Tutustumisen jälkeen siirrytään tuumasta toimeen ja tehdään autenttinen keskiaikainen sulkakynä. Lisäksi valmistetaan kirjakäärö, johon kukin voi kirjoittaa itse valmistamallaan sulkakynällään ja musteella mieleisensä tekstin.

Työpaja kestää 1,5 h ja se muokataan aina ryhmän osallistujille soveltuvaksi paketiksi. Työpajaan mahtuu kerralla 20 henkilöä, hinta 400 €.

Yhteydenotot ja varaukset (arkisin): yleisötyökoordinaattori Mari Vadén, puh. 0295 33 6360 tai mari.vaden@kansallismuseo.fi


Päiväkotiryhmille: Satukierrokset

Hämeen linnassa järjestetään ajalla 1.9.-31.5. tilauksesta päiväkotiryhmille satukierroksia. Satukierroksella tutustutaan Hämeen linnaan ja keskiaikaiseen elämään. Kierros päättyy satuhetkeen linnan II kerroksessa.

Kierroksen vetäjänä toimii linnan asukas. Kyseessä voi olla piika, renki tai jopa linnanrouva. Satukierros kestää noin 40 minuuttia. Pääsyliput satukierroksille ovat myös alle 7-vuotiailta 2 €/hlö.

Yhteydenotot ja varaukset: puh. 0295 33 6932 tai hameenlinna@kansallismuseo.fi