Museokauppa 1

Museokauppa

Kansallismuseon näyttelyissä jokaisella esineellä on oma ainutlaatuinen historiansa. Sama pätee museokaupassamme - jokaisella tuotteella on oma ainutlaatuinen tarinansa!

Museokaupassa teet ainutlaatuisia löytöjä, sillä monet tuotteet ovat saaneet inspiraationsa Suomen historiasta, eikä niitä saa mistään muualta. Kaupassa on myynnissä esimerkiksi Kansallismuseon ikioma mallisto, jonka takana on joukko suomalaisia suunnittelijoita, jotka ovat saanut inspiraationsa suomalaisesta kansanperinteestä, Kansallismuseon näyttelyistä ja kokoelmista.

Museokauppa sijaitsee Kansallismuseon 1. kerroksessa ja on avoinna museon aukioloaikoina.

Ota yhteyttä: p. 029 533 6903.
museokauppa@kansallismuseo.fi

Kansallismuseo Collection

Kansallismuseon oma mallisto on saanut inspiraationsa suomalaisesta kansanperinteestä, Kansallismuseon näyttelyistä ja kokoelmista. Malliston ovat suunnitelleet Saija Halko, Johanna Gullichsen, Mari Isopahkala, Katriina Nuutinen, Julia Männistö sekä ensæmble duon Alisa Närvänen ja Elina Peltonen.

Katriina Nuutisen Aarni-reppu on moderni tulkinta suomalaisesta tuohikontista.

Saija Halon Ainio-kynttilänjalkasarjassa voi nähdä vaikutteet esihistorian ajan kivityökaluista.

Julia Männistön Kirmukarmu-huivin nimi on peräisin Vesilahdella sijaitsevasta muinaislöytöpaikasta, josta löytyneet kyyristelevää eläintä esittävät miekan kahvat ovat myös yksi huivin kuva-aiheista.

Johanna Gullichsenin suunnitteleman pussukan metsänvihreä väri on valittu erityisesti Kansallismuseota varten.

Ensæmblen muistikirja on kokoelma vanhoja historiallisia arkistokuvia ja suunnittelijakaksikon omia kuvia.

Puuvillaiset Samujin KAMU-servetit ovat osa Kansallismuseo Collection -mallistoa.

Lahjakortti

Osta Kansallismuseon lahjakortti museokaupasta. Lahjakortti käy maksuvälineenä Kansallismuseossa, Suomen merimuseossa, Langinkoskella, Seurasaaren ulkomuseossa, Tamminiemessä, Hvitträskissä, Louhisaaressa, Olavinlinnassa ja Hämeen linnassa.

Lahjakortilla voi maksaa pääsylippuja, opastuksia, työpajoja ja museokaupan tuotteita. Lahjakortti ei käy museoiden ravintoloissa. Lahjakortti on voimassa 12 kk ostopäivästä.