Kokoelmat

Suomen merimuseon kokoelmiin kuuluu noin 15 000 esinettä, 2000 vanhaa merikarttaa, laivapiirustuksia ja 30 000 valokuvaa. Lisäksi museossa on laaja merihistoriallinen kirjasto. Kirjaston asiakaspalvelu toimii Tietokeskus Vellamossa.

Finna

Finna-tiedonhakupalvelusta voi hakea toistaiseksi pientä osaa Suomen merimuseon kokoelmien esineistä ja valokuvista sekä koko asiakirja-aineiston tietoja. Kaikki selaimella näkyvät esineet ja kuvat on tallennettu museotietojärjestelmä Muskettiin, josta niitä tullaan avaamaan lisää selailtavaksi Internetiin tietojen tallennuksen ja tarkistuksen edistyessä. Finna
Museovirasto on avannut 2017 Finnassa olevat kuva-aineistot, myös Merimuseon kuvakokoelman kuvat maksutta käytettäväksi CC BY-lisenssillä. Kuvia voi käyttää vapaasti kunhan kuvan lähde mainitaan: kuvaajan nimi, Suomen merimuseon kuvakokoelma, Museovirasto.


Museoviraston Finna

Museoviraston verkkopalvelussa museovirasto.finna.fi on haettavissa osa Suomen merimuseon kuvakokoelmista. Joukossa on kuvia suomalaisista laivoista, satamista ja elämästä laivoilla. Palvelussa voi tutustua mm. Suomen Höyrylaiva Osakeyhtiön höyrylaivojen ja niiden sisustusten kuviin tietokoneen äärellä missä tahansa.
Merimuseon kuvakokoelman hoitovastuu on siirtynyt vuonna 2016 Museoviraston Kuvakokoelmille. Merimuseon kuvakokoelman aineistoja voi tutkia Museoviraston kokoelma- ja konservointikeskuksessa, Kanervantie 6, Vantaa.


Suomen kauppalaivastotietokanta

Suomen merimuseon julkaisemasta Suomen kauppalaivastotietokannasta voi hakea vuosina 1921-1987 Suomen kauppalaivastoon kuuluneiden alusten rekisteritietoja. Tiedot ovat suurimmaksi osaksi Merenkulkulaitoksen julkaisemasta "Suomen kauppalaivasto" -kirjasarjasta. Tietokannasta löytyy laivojen perustiedot, kuten mitat, rakennusaika ja omistajat. Siitä voi myös seurata tiedoissa tapahtuneita muutoksia helposti.

Suomen kauppalaivastotietokanta: http://kauppalaiva.nba.fi/