Seurasaari Sanna Lehto008 2000x1000px

Vandribosko drom – Vaellustie: opastukset ja elävä kirja

Avoinna tänään 11—17
20.7.2021 00:00 — 21.8.2021 16:00

Romaniaiheisilla opastuksilla tarkastellaan ulkomuseon talojen historiaa romanien näkökulmien ja heidän tarinoidensa kautta. Lisäksi ulkomuseon työntekijä Anita toimii elävänä kirjana Iisalmen pappilassa tarjoten mahdollisuuden vapaamuotoiseen keskusteluun aiheiden parissa.

Vandribosko drom on romanikieltä ja tarkoittaa vaellustietä. Vaellustie-opastuksilla tarkastellaan usein näkymättömäksi jäänyttä romanien historiaa Suomessa. Monikaan ei esimerkiksi tiedä, että myös Seurasaaren ulkomuseon rakennuksissa romanien kädenjälki on nähtävissä monella tavalla. Opastuksilla kierretään ulkomuseon eri rakennuksissa tarkastellen niitä ja niiden tarinoita romaninäkökulmasta. Opastukset tuovat esiin millaista oli taloista taloon kiertävä elämä ja mitkä olivat ne keinot, joilla elantoa hankittiin. Iisalmen pappilalta alkaviin opastuksiin on ennakkoilmoittautuminen ja mukaan pääsee pääsylipun hinnalla.

Opastusten lisäksi ulkomuseon työntekijä Anita toimii elävänä kirjana Iisalmen pappilan puutarhakuistilla. Anita toivottaa kaikki tervetulleiksi juttelemaan romanien historiasta rennon kahvittelun merkeissä. Elävä kirja järjestetään opastuksien kanssa samoina päivinä klo 12–13 ja tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Ohjelma ja aikataulu:

Elävä kirja 1213
Iisalmen pappila. Vapaa pääsy.

Vaellustie-opastukset 1415
Osallistuminen museolipun hinnalla. Ennakkoilmoittautuminen tästä linkistä. Voit myös liittyä opastukselle ilman ennakkoilmoittautumista, jos paikkoja on vapaana.

ti 20.7.
ti 27.7.